Centru de Cultură din Pârlița, Fălești, dotat cu aparataj de sonorizare cu suportul A.S.I.C.S.
Programul ”Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” desfășurat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a ajuns și în satul Pârlița, raionul Fălești! În această localitate a fost implementat un proiect pentru dotarea Centrului de Cultură și Agrement cu aparataj sonor și instrumente muzicale – o investiție de peste 71 000 de lei pe care A.S.I.C.S. și-a asumat-o plenar.
Alexandru Gîscă, preşedintele Consiliului A.S.I.C.S.
”Dintre toate solicitările pe care le-am primit la concurs, proiectul depus de administraţia Centrului de Cultură şi Agrement din Pârliţa, Făleşti, ne-a atras atenţia în mod special. Am decis că e un proiect care merită susținut ca să le oferim posibilitate colectivelor artistice de copii și de adulți să continue să promoveze valorile culturale și să-și etaleze vocația.”
Inițiatoarea proiectului a fost șefa Centrului de Cultură și Agrement din satul Pârlița,care s-a gândit în primul rând la cele două colective artistice din localitate: Ansamblul Folcloric cu titlu model “Ţărăncuţa” şi Ansamblul “Pârliţeanca”.
Elena Grincu, șefa Centrului de Cultură și Agrement, s.Pârlița, r-nul Fălești
Avem multe necesități la Centrul de Cultură și Agrement, dar prioritar a fost să avem un aparataj de sonorizare, ca să putem dezvolta colectivul artistic. Când implementam deja proiectul nu îmi venea a crede că am fost acceptați și ne vom bucura într-un final de o achiziție frumoasă, prin care să răsune piesele autentice. Mulțumim Asociației A.S.I.C.S. pentru suportul acordat, prin acoperirea financiară în proporție de 100% a acestei inițiative locale.
Calitatea sunetului în timpul unui recital este un aspect primordial, consideră Nicolae Şoronga, omul care înţelege cel mai bine importanţa şi calitatea utilajului procurat.
Nicolae Șoronga, conducător artistic, Ans. Folc. ”Țărăncuța”, s. Pîrlița
E nevoie de copii, dar e nevoie și de un sunet calitativ. Suntem foarte mulțumiți că avem în prezent aparatajul sonor. Am visat foarte mult la el! Suntem foarte mulțumiți de acest proiect.
Cei mai fericiţi sunt copiii din Ansamblul ”Ţărăncuţa”, principalii beneficiari ai acestui proiect, care promit să devină și mai buni.
Iuliana Țurcanu, Ansamblul Folcloric cu titlu model ”Țărăncuța”, s. Pîrlița
Ne mândrim cu Ansamblul ”Țărăncuța” pentru că la fiecare sărăbătoare facem un concert care ne vorbește mult despre ce simbolizează ea. Lumea ne apreciază, ne laudă, ne susține. Vă mulțumim mult pentru că ați finanțat proiectul și sperăm să nu fie ultimul.
Alexandru Gîscă sau Victoria Kriukova A.S.I.C.S.
Programul ”Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” are un buget total de 2 000 000 de lei. Concursul de Proiecte se desfășoară în perioada 9 octombrie – 31 decembrie 2023. Mai exact, A.S.I.C.S. își asumă acoperirea financiară a 20 de proiecte locale din domenii precum educaţie, sănătate, cultură şi infrastructură. Suma maximă donată pentru implementarea proiectelor care au întrunit criteriile de eligibilitate este 100 000 de lei.
Susținem pentru că ne pasă!